Bli kjent med…

Kompetanse- og tannhelsesjef Tore Gregersen liker mangfoldet som Innlandet har å by på.

Tore er født og oppvokst på Hamar. Etter endt utdannings- og arbeidsår på Gjøvik og i Oslo, flyttet han tilbake til hjembyen.

Hva er Innlandet for deg?

Vi har en storslått og mangfoldig natur. Norges flotteste fjellheim, skog og urørt natur og flatbygder med noe av Norges beste jordbruksområder. Uansett hvor du bor har du kontakt med naturen og gode muligheter til et aktivt friluftsliv. Innlandet har passe store og veldig trivelige byer. Jeg liker den jordnære og ærlige folkesjela som preger befolkningen her. Ellers er det verdt å nevne det gode klimaet og den sentrale beliggenheten både i Norge og til verden for øvrig gjennom Gardermoen.

Du er leder for kompetanse- og tannhelse. Hva mener du er det viktigste å jobbe for innen ditt felt?

Det viktigste for meg er at vi leverer tjenester med høy kvalitet til befolkningen. Fagområdene utdanning og tannhelse er viktig for befolkningen og betydningsfulle elementer i hvert enkelt menneskes liv. Livskvalitet og levealder har nær sammenheng med utdanning og tannhelse. Det er derfor viktig for meg at vi leverer gode tjenester som er tilpasset innbyggernes behov.

Hvordan vil du beskrive deg selv som leder?

Jeg blir nok oppfattet som en engasjert og tydelig leder som er opptatt av resultater. Systematisk innsats og et langsiktig perspektiv preger meg nok som leder. Jeg liker å ha fokus på utvikling og å finne løsninger gjennom samspill og prosessrettet arbeid. Det å dele erfaringer, både de gode og dårlige er viktig med tanke på stadig forbedring.

Hva er ditt favorittsted i Innlandet og hvorfor?

Jeg har ikke noe favorittsted. Det er mange fine steder som har sin sjarm gjerne knyttet til vekslende årstider. Det fine med Innlandet er mangfoldet, variasjonen og de utrolige mulighetene som er tilgjengelige for oss alle.

Hva er din favorittårstid og hvorfor?

Jeg har ingen favoritt årstid. Vinteren er fin med den kalde klare lufta, godt med snø og fine skiturer. Våren når en kjenner sola varmer, og sommeren hvor jeg nyter livet ved, eller på sjøen.

Hva er ditt beste ferieminne?

Jeg har mange gode ferieminner både fra ferieturer i og utenfor Norge, med familien både i oppveksten og senere i livet. Sommerferie for meg er nå stort sett på Hvaler, hvor jeg nyter hytte- og båtliv.

Hva gjør deg glad?

Det er mye som gjør meg glad. Når det kommer til stykke er jo familien viktigst, så er det og se og oppleve at barn og barnebarn har det bra, det gjør ordentlig godt. Ellers blir jeg oppriktig glad når vi lykkes med vårt arbeid slik at vi får enda flere av våre elever til å gjennomføre videregående opplæring. Tanken på at de får en god ballast og bedre muligheter videre i livet, gjør meg glad.

Hvilket skjult talent har du?

Vet ikke om jeg kan skryte på meg så mye her, men jeg er vel «en gjører». Jeg er ikke håndverker, men prøver meg stadig vekk på flere fagfelt. Jeg liker å løse hverdagslivets «håndfaste utfordringer» både i hytte, hus og båt.