Bli kjent med…

Hjalmar Nørstebø Solbjør. Foto: privat

Stabssjef Hjalmar Nørstebø-Solbjør liker alle årstider og tar gjerne fram motorsaga for å pleie skogen.

Hjalmar er gift med Kjersti og de har til sammen fire voksne barn mellom 18 og 29 år. Han er født, oppvokst og bosatt på Solbjør gård i Vardal utenfor Gjøvik, hvor det også huses to jamthunder.
Hva er Innlandet for deg?
Jeg kjenner på mye stolthet for Innlandet. Vi har alt fra det flotte kulturlandskapet i sør, flatbygdene rundt Mjøsa og flotte fjell og bygder i distriktene. Det er kort tilgang til både det urbane og det landlige liv, og ikke minst har vi et stabilt og godt klima. Dersom du ønsker deg en tur ut av regionen, er det også kort vei til Oslo og Gardermoen.
Du er stabssjef. Hva mener du er det viktigste å jobbe for innen ditt felt?
Det viktigste for meg vil være å bidra til at vi bygger ny organisasjon med god kultur og verdier hvor medarbeidere vil trives, føle seg verdsatt og får brukt sin kompetanse.  Med 4 000 ansatte vil det være avgjørende at vi klarer å utvikle en organisasjonskultur som gjør at vi alle «spiller mot samme mål».
Hvordan vil du beskrive deg selv som leder?
Jeg håper jo at mine nåværende medarbeidere vil kjenne seg igjen når jeg sier at jeg er opptatt av åpen og tillitsbasert ledelse med stor grad av delegasjon og tillit den enkelte. Jeg liker nok å ha orden og oversikt i økonomien og er lojal til de politiske bestillingene som til enhver tid kommer.
Hva er ditt favorittsted i Innlandet og hvorfor?
Gjennom min nåværende jobb har jeg hatt gleden av å besøke utrolig mange flotte steder, så det kunne være mange steder å nevne. Likevel er det vel gjerne slik at der du har tilbrakt mye tid over år får du et forhold til. Jeg trives derfor veldig godt på hytta i Valdres. Grimsdalen i Rondane er utrolig flott. Ellers er jeg hjemmekjær og trives godt på Gjøvik.
Hva er din favorittårstid og hvorfor?
Det aller beste med Norge og innlandet er de markante fire årstider. Jeg liker alle og ikke minst overgangene mellom dem. Etter hvert som jeg blir eldre kunne jeg nok ønske kortere vinter, og lengter tidlig etter vår og sommer. Høsten har alltid vært fin tid for meg med jakt som hobby.
Hva er ditt beste ferieminne?
Har mange gode ferieminner relatert til de ulike fasene i livet fra barn, ungdomstid og voksen. Takket være min kone har jeg blitt veldig glad i båt og sjølivet og har hatt noen fantastiske fine ferier i Risør.
Hva gjør deg glad?
Å det er mye. Selvfølgelig at kone, barn og familie har det bra. Det å dele gode opplevelser og reiser med min kone. Det å gjøre andre glad og vite at du betyr noe for andre. Oppleve turer i friluft sommer som vinter. Filmene må ha «happy ending» og tårene sitter alltid løst.
Hvilket skjult talent har du?
Det er lite med skjulte talenter, men det er ikke sikkert alle ser for seg at jeg ikler meg verneutstyr, tar med traktoren og motorsaga til skogs for å pleie skogen. Det er heller ikke sikkert noen tenker at jeg er autorisert løshund-dommer og har nordisk og norsk gull fra idrettsaktivitet en del år tilbake.